Celosten razvoj prilagojenih
informacijskih rešitev

Nahajate se tukaj

Mobilne tehnologije

Mobilne tehnologije, med katere štejemo pametne telefone, tablice in prenosne lahke prenosnike,  vsebolj prodirajo v naše življenje. Skupna značinost vseh je majhen zaslon v visoki ločljivosti, dostop do spleta iz najbolj neobičajnih krajev; tablice in pametne telefone, pa je moč gledati v pokončni resoluciji oz ležeči (vodoravni).

 

"Vstop v nove, hitrorastoče trge mobilnih tehnologij je lahko Vaš pomemben korak pred konkurenco. Trg novih uporabnikov pravzaprav že obstaja in je odvisno samo od Vas, ali ste na ta izziv pripravljeni."

Nekaj statistike za občutek

Prodaja

Trg mobilnih naprav velja tudi v obdobju ekonomske krize za hitro rastoč trg, tako pri nas, kot tudi v Evropi. Trg teh uporabnikov skokovito narašča že od leta 2009. Po podatkih Simobila, so v lanskem letu prodali kar 40% pametnih telefonov, medtem ko kažejo svetovni podatki  preko 200 miljonov prodanih pametnih telefonov v letu 2011.  V teh podatkih ne upoštevam tablic in lahkih prenosnikov.

Dejstva

Mobilni dostop do spleta postaja vse bolj stvarnost. Poleg relativno niske cene storitev in novih tehnologij (LTE), ki omogočajo visoke prenose, imamo že skoraj za vsakim vogalom tudi možnost brezžičnega (Wi-fi) dostopa.

V prihodnosti bo postalo samoumevno, da lahko dostopamo do najrazličnejših aplikacij in podatkov tudi iz drugega konca sveta. Ste na to pripravljeni?

Kaj to pomeni za vaše podjetje?

Predvsem pomeni nove in nove priložnosti, a hkrati tudi več konkurence, kar pa je že tako povsem običajno.  Zato je pomemben hiter vstop v mobilne tehnologije, ki vam bo omogočil prednost pred konkurenco, ob tem pa se je potrebno zavedati, da bo konkurenca slej kot prej sledila.

 

Kako?

Mobilnih tehnologij se lahko lotimo na dva osnovna načina, katerih prednosti in slabosti si bomo ogledali v prihodnosti:

1 Izdelava mobilne aplikacije
2 izdelava mobilne spletne strani
Mobilna spletna stran prilagojena za telefone

Pogost način oblikovanja spletnih strani za mobilne naprave je odziven design ali angleško responsive design, za katerega je značilno, da izdelamo osnovni design in navadno vsaj tri različice prilagojene trem tipičnim formatom naprav (mobilni telefon, tablica in namizni računalnik).

Spletne strani so sestavljene iz posameznih delov, ki funkcionalno tvorijo celoto posameznih strani in jih imenujemo moduli. Bistvena lastnost modulov je, da vaše vsebine približajo uporabnikom in s tem povečajo verjetnost nakupa vašega izdelka. Zamislite si modul, ki na vaši spletni strani izračuna uporabnikom privarčevan znesek v primeru uporabe vašega izdelka.

Mobilne spletne strani

Mobilne spletne strani izkoriščajo široko paleto novih funkcij zadnje različice jezika so posebej prilagojene in izkoriščajo dodatne funkcionalnosti pametnih telefonov (sodnizvedenec.si). Prikaz se avtomatično prilagodi posameznim napravi in njenim dimanzijam, izkorišča pa tudi tehnične zmogljivosti naprave, kot so navigacija, funkcija telefoniranja itd.